BH FI SE CH HD A/B ED 0/0
Mitäkö? Siis kirjaimia, Aksun kirjaimia .

Lauantaina käytiin Tuusulassa testaamassa koirien luonteita. Mukana oli Aksu ja siskonsa Rikka ja Wanda.

Aksun testi meni aikalailla niinkuin aanailinkin. Tuttu rekku siellä testissä pyöri.
Ainoa mikä tavallaan harmittaa on Armin juoksu joka tarkoittaa sitä, että Aksun aivot on haarovälissä.
Se imppas kenttään kiinni heti kentälle mennessä ja siellä hajumaailmassaan se viihtyikin heräten aina välillä hetkeksi kun jotain tapahtui.
Toisaalta oisin halunnut nähä miten koira reagoi asioihin niin että se olisi ollut mukana tilanteissa koko ajan mutta toisaalta hajumaailmassahan tuo rekku elää aika usein eli oma ittensä se oli .

Näin tuomarit koiran näkivät

Toimintakyky/ capacity to function: +1 Kohtuullinen/ reasonable
Terävyys/ tendency to agressive behaviour: +1 pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua/ low without any post-attack aggressiveness
Puolustushalu/ desire for defence action: +1 Pieni/ low
Taistelutahto/ desire for fight: +2 kohtuullinen/ reasonable
Hermorakenne/ nervestructure: +1 hieman rauhaton/ slightly restless
Temperamentti/ temperament: +3 vilkas/ lively
Kovuus/ mental hardness: +1 hieman pehmeä/ slightly soft
Luoksepäästävyys/ accessibility: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin/ kind, accessible, open
Laukausvarma/ secure with shots
 
Yht. +170p., laukausvarma

Toimintakykyä tuomarit kertoivat miettineensä pitkään onko se +1 vai +2, päätyvät ykköseen ja se riittää meille.
Puolutusosiot oli ainoat missä Aksu tavallaan yllätti mut, mua uhattaessa se pisti leikiksi. No setällä oli keppi, kai se heittää sen kun sitä heilutteleekin   ja yksin seinään kytkettynä meinas mamman pojalla mennä pupu pöksyyn ku setä tuli huitomaan, Aksu oli sitä mieltä että kiipeää parakin ikkunasta sisälle.
 

Näillä pisteillä Aksu valioitui Suomessa ja Ruotsissa eli on nykyään 
BH FI & SE CH  Safe Keepers Actionman

Wanda ( SF Anarkist)  läpäs testin pisteillä +140 laukausvarma ja Rikka (SF All Perfect)  +155 laukausvarma, onnittelut vielä tätäkin kautta .

Aksu valioitui aika helpolla melkein kuin itsestään. Se on helppoa kun on kaunis ja vieläpä tervepäinen koira narun jatkona .
Näyttelyissä se on käynyt kolmen ikävuotensa aikana Suomessa 12 kertaa ja Ruotsissa kerran. Sertejä on Suomesta neljä joista yksi liikaa koska kolmellakin valiotuu.. ja Ruotsista se tarvittava yksi.

Mä en laittas hanttiin ollenkaan jos kaikille roduille vaadittas valiotumiseen hyväksytty luonnetesti. Näyttelyissä tuomari ei millään pääse koiran pääkoppaan tutustumaan sen syvällisemmin ja tiiän itekkin muutamia koiria jotka ovat todellisuudessa jotain ihan muuta miltä ne kehässä näyttävät.
Yks sellanen löytyy meiltäkin eli Piitu. Jos se olisi kehässä näyttänyt todellisen luonteensa ei siitä olisi koskaan valiota tullut.. Ei ainakaan olisi pitänyt tulla.
Eihän luonnetestitkään kaikkea kerro eikä tulosten perusteella voi suoraan lukea minkälainen rekku on mutta kyllä ne suuntaa antaa koiran luonteesta enemmän kuin näyttelykehässä pyöriminen.

Niin tai näin mä oon kuitenki ylpee Aksusta, sanokaa ja ajatelkaa mitä haluatte .

Sarille ja Jambolle kiitokset majotuksesta ja mielettömästä hotelli palvelusta ja tietenki mukavasta seurasta ja viikonlopusta. Kivaa oli .

VVV eli Varsin Valkoinen Valio jatkaa jollakin saralla kuka tietää millä ja millon...  Mutta eiköhän me vielä Aksun kans jotain keksitä, jos ei muuta niin työllistetään eläinlääkäriä sen verran, että saadaan pallit roskikseen häiritsemästä viisaan koiran aivotyöskentelyä .