Eilen tokoteltiin taas kera kavereiden,eli Jossun,Fyra-rottisen,Hanna-Kaisan ja Zola-hukkasen.
Tuli (taas) huomattua miten moni asia on oikeesti ihan omasta viitsimisestä kiinni...
Aksun kans en tosiaan ole paljon paikallaoloa harjoitellut,suoraan sanottuna siksi kun se ei malta ja mä en viiti kun se ei malta ja se ei viiti kun mä en malta...Eli suomeksi sanottuna,kuten jo aikaisemmin mainitsin ollaan pääasiassa tehty vain niitä jo opittuja asioita ja välillä kokeiltu jotain uutta periaatteena kai,että testataan jos se olis itestään oppinut.Ihme koira kun ei opi.. ;).

Siis kyllähän se oppii ja melkein itestään mutta pitää sille vähän suuntia näyttää.Lauantain treenien jälkeen ollaan päivittäin otettu pieniä maltti ja paikallaolo harjoituksia ja hitto!Sehän älyää ja oppii,nyt se jo pysyy siellä.
Samoin perse harjoitukset alkaa mennä koiralle jakeluun,sen takajalat liikkuu,vielä kun löytyis ne ohjaajankin jalat..
Seuraamiset edelleen ok.Huomattiin sekin ettei koiralla ole mitään ongelmaa mun käsien kans,sama vaikka pitäisin sormia korvissa niin se seuraa.Eli tässäKIN ongelma on ihan mun oma eikä lainkaan Aksun.
Maahan menokin alkaa tapahtua ilman blondimaisia mitäihmettäsetarkottaa ilmeitä ja venkoiluja.
Luoksetulot ok,huomattavasti paremmin kuin lauantaina,koiran voi jo jättää perusasentoon :).

Illalla Aksu kävi sitten suihkussa lauantain näyttelyä varten(jäi hiukka viime tinkaan pesu,saapa nähä tuleeko mainintaa pehmeästä karvasta..).
Ja nyt sen pitäis malttaa pysyä hetkinen pois ojista,rapakoista,merestä jne..

Tänään otettiin mummun ja papan edessä olevalla levikkeellä seuraamista,luoksetulo ja paikallaolo.
Oli Aksulle kova paikka kun naapurin koira haukkui aidan takana ja mummun ja papan Asta kurkki omalta pihalta,mutta kaikki onnistui paremmin kuin hyvin!
Seuraamisessa se pitää ihmeesti kontaktin vaikka ympärillä tapahtuisi mitä ja paikallaoloon oon enemmän kuin tyytyväinen.Eka käskystä maahan ja jopa jätin sen sinne,poistuin muutaman metrin päähän ja olinkin hetkisen sielä eikä Aksu yrittänytkään nousta.
Luoksetulo meni myös ihan niin kuin pitikin.
Lyhyet ja ytimekkäät treenit,toivottavasti myös tehokkaat.


Mä luulen että nyt keskitytään hetki ihan näihin juttuihin tai oikeastaan keskitytään mun liikkeisiin,tarttis oppia että vasen käsikin on ihan toimiva peli ja jalat liikkuu sivusuuntaankin.

Pirkko pääsi tänään bilettämään Alpo-sammarin kans(Aksu ei,koska sillä on se uima kielto).
Kyllähän ne pitikin kunnon pirskeet,mullakin on suu ja silmät täynnä hiekkaa..
Pirkko on niin p*skanen kuin noin pieni koira vaan voi olla leikittyään pari tuntia hiekkaisella rakennuksella meren rannassa,mahtava välillä käydä kastelemassa ittensä ja sitten taas hietikolle pyörimään.
Lopuksi minämääräänpoliisiPirkolla kävi tunteet jo niin kuumana,yhden ainoan hiekkakuopan takia,että se piti laittaa jäähylle.Alpo kaivoi hiekkaan ihanan viileän kuopan ja Pirkko the Kärppä päätti,että Alpon kuuluu herrasmiehenä luovuttaa kuoppa sille..On se (äly)kääpiö...

Niin,onhan se Pirkkokin lauantaina lähössä näyttelyyn mutta se saa nyt perjantaihin asti olla ja mennä ilman rajoituksia :).