Mitä ne tarkottaa koirallisissa perheissä...?Tapaturmia ja sairastelua tietty.
Hessu Hopo eli Aksu on telonut itseään nyt pyhien aikaan ihan urakalla,vaikka osa kunniasta onkin annettava Blondi kaiffari Armille.

Aattona oltiin vielä ihan ehyenä koko porukka.
Kolmeksi mentiin HooPaloon syömään ja Pukkia oottelemaan.
Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi,jopa liikaa =).Pukkikin(oikeesti kaks mutta toinen palautettiin korvatunturille tai johonkin) löysi paikan päälle.
Lahjoja oli säkki kaupalla,jokaiselle jotain.Jenna sai hauskan sähköiskupallon joka me leikittiin "aikuisten"kesken rikki ennen ku lapsi raukka ehti ees koskea siihen..Mirkakin saatiin pallon voimalla kirkumaan eka kertaa eläissään ja Matti-pappakin juoksi niin lujaa ettei karkuun päässy =),hauskaa oli  kunnes pallo lakkas toimimasta.
Joona sai lentokoneen jota on etitty koiratarhan takaa puista puolenkylän voimin kaks päivää...Ja joka lopulta tänään löyty mutta ikävä kyllä vaurioituneena =(.
Sai ne tenavat PALJON muutakin,ei oo ehtiny tulla ees surku hajonneitten takia.
Mä sain uuden kameran jota oon epätoivoisesti opetellu käyttämään...Jossun opastuksella oon saanu jopa kaks onnistunutta kuvaa aikaiseksi =),kyllä tää tästä,kursseja on vielä käymättä ;).

Illalla hautasmaan kautta kotiin ja potkuroimaan koirien kans.Aksun ja Armin vuoro oli eka.Päädyttiin rivinrantaan ku kotirannantiellä oli niin paljon sulia paikkoja ettei uskaltanu pimeässä lähtä kokeileen millon tökkää.
Tökkäs peeveli kuitenki vaikka rivinrannantie on loisto potkuri kunnossa!
Oltiin takasi päin tulossa,siinä ekassa jyrkässä mutkassa kun mun pää,kädet ja jalat ei jotenki tajunnu ja siinä vaiheessa kun pää tajus oli jo myöhästä,potpuri meni kohti pajukkoa ja lujaa!
Koirista irti,jotka kaarsi ihan oikea oppisesti vasemmalle,hyppy potkurista ja tietty jollaki keinolla sotkeutuminen kelkkaan ja omiin jalkoihin,siellä sitä oltiin...Polvillaan pilkko pimeässä,keskellä jäistä tietä potkurin kera ja koirat jossain...Ensimmäinen ajatus oli tietenki "eihän kukaan nähny",seuraava "ai stana" ja kolmas "mihinhä asti ne blondit paukkaa ennen ku huomaavat jotain puuttuvan...
Samantienhän ne tuli takasi ja onnesta soikeina ku mamma makaa tiellä,eihän siinä sitten voinu muuta tehä ku nauraa =).
Onneksi ei tosiaan kukaan ollu näkemässä tai ainakaan toivottavasti,enhän mä varma voi olla kun ei tuolla pimeydessä mitään nää..Onhan se ollu näky,potkuri ja eukko makaa nurin tiellä,eukko hekottaa hengettömänä ja kaks blondia nuolee naamaa pomppien kilpaa päällä ;).
No,polveenhan se sattu.Ny on vasemmassa jalassa kaks polvea,toinen on sinertävän musta ja vähän isompi ja paljon kipeämpi ku se ylempänä oleva normaalin värinen.
Loput koirat sai sitten tyytyä laukkomaan pihalla ja pellolla.

Joulupäivänä suunnattiin heti aamupäivästä metsään Akan ja Tanen kans.
Pirkko,Aksu ja Armi kävi pellolla ja illalla vielä potkuroimassa samalla kokoonpanolla mutta käytännön syistä Pirkko vaihdettiin Hippaan.
Hipan ja Armin yhteisestä potpuroinnista ei meinannu tulla mitään,Armi on vakaasti sitä mieltä että Hilipan kans kisutaan eikä juosta vaikka se Aksun kans vetääkin tosi hienosti.
Piparin ja Siimen kans käytiin pimessä pellolla uhmaten tappajalintua (jota ei oo näkyny sitten viimeisen huhun sen kuolemasta) sekä sutta joka huhun mukaan myöskin taaplailee tuossa nurkilla.Ei näkyny kumpaakaan.

Tapsanpäivänä oltiin metässä hela bändi.Ja samaisena päivänä tapaturmien vyyhti alkoi purkaantua.
Päivällä Tepe otti koiria sisälle,Aksu tuli eka ja oli jo miltei sisällä kun Armi kiihytti jostain pihan perukoilta täysilla hypäten ovea päin.Kuinkas muutenkaan,Aksun häntä jäi oven väliin!
Ovi meni voimalla ja ihan kunnolla kiinni,hännänpää välissä.ARGH!
Hännässä ei näkynyt mitään vaurioita mutta myöhemmin metästä kotiuduttua se oli ihan veressä...Kävin suihkuttelemassa ja tutkimassa eikä siitä löytynyt ku vähän nirhaumaa josta veri tuli mutta hännänpää on ihan musta!
Muita vaurioita ei näy,häntä heiluu ja kopsii seiniä ihan normaalisti eikä Aksu vaikuta kipeältä paitsi kun häntään joku koskee.

Eilen oltiin taas metässä ja osan porukan kans pellolla.Aksun häntä vaikutti ja näytti olevan ok paitsi että hännänpää oli edelleen musta.
Akka näytti alottaneen juoksun ja Aksu oli sen verran Armin persiisä kiinni,että taitaa alottaa sekin.

Eilen käytiin myös Joonan ja kummipoika Kallen kans luistelemassa,päästiin lähtemään vasta seitsemän jälkeen ja aattelin ottaa varman päälle kentän valaistuksen kans ja mennä kirjaston kentälle,siellä kun luulis olevan valot...Ja höpöhöpö,eihän siellä mitään valoja ollu!Kaikenmaailman jouluvaloja on kyllä keskusta pullollaan mutta ei luistelukentällä valon häivää...Pojat kuitenkin luisteli urhoollisesti pilkkopimeässä.

Tänään lähettiin taas aamupäivästä metsään ja tunteroisen tarvottuamme huomasin lumessa verta...
Jostakin syystä tuli kutsuttua Aksu tarkastukseen ekana ja sieltähän se haavakin löytyi...Vasemman takajalan kintereestä se veri "pulppus".
Mä en käsitä,tuo koira on eläny kaks ja puoli vuotta ilman mitään haavereita (jos ei Dairan monotusta lasketa) ja nyt jatkuvasti jotain...
Tultiin kotiin ja suihkuttelin haavan,hetken mietin että yritänkö saaha lekuria kiinni,kyllä siihen muuan tikki menis mutta tulin tulokseen ettei kannata.
Haava on kuitenkin kohtuu pieni eikä syvä,siistin näköinen ja vielä aika hyvässä paikassa,jospa se paranis.
Tuo häntä mua kuitenki huolettaa...Sekin alkoi tihkuttamaan verta kun tultiin metästäMutta eipä se auta ku katella =(.

Illalla käytiin vielä Joonan,Akan ja Tanen kans potkuroimassa,mahtaa ilma!

Kaiken tämän lisäksi Asta-muori yskii kovasti Honganpalossa,samoin Päivin Jonna samoilta perukoilta,nyt toivotaan ettei yskä löydä tänne..