Kone on ollut toista viikkoa lakossa,nyt toimii.

Aksun kans on edelleen tottisteltu koti pellolla ja hyvin toimii.Pitäisi saada aikaiseksi lähteä porukkaan treenaamaan..

Lauantaina käytiin Mirkan ja Ukon (mun systeri ja sakupaimenensa) kans pellolla.
Tultiin takaisin,koirat juoksi jo edeltä pihaan.Salli (shetlanninponi) seisoskeli pihassa tuttuun tapaan.Aivan yhtäkkiä ja tuntemattomasta syystä Aksu ja Ukko heittivät aivonsa narikkaan..Alkoi järjetön ponin tappamis jahti!
Koirat ajoivat ja purivat yksistä tuumin Sallia pitkin peltoa,poni parka juoksi henkensä kaupalla karkuun.
Jossain välissä Salli latas takasilla Aksua täysillä kylkeen,koira lensi komealla kaarella muutaman metrin ja samaan aikaan poni teki täyskäännöksen kaatuen samalla laskeutuneen koiran päälle...
No poni ylös ja koirat perässä,onneksi Salli ymmärsi juosta laitumelle Dairan (risteytysponi) luo turvaan.
Ukko sai korvansa ja aivonsa takaisin sähkölangan tullessa vastaan,mutta Aksu jatkoi matkaa laitumelle saakka jossa Daira potkas sitä päähän...
Sitten sopi Aksunkin lopettaa "leikki".

Uskomattomin pienillä vammoilla selvittiin.
Sallille ei onneksi tullut mitään,Ukko oli myös ehjä,Aksu piti vähän aikaa vasenta silmää kiinni,vasemman silmän alla on kavion kuva ja puoli naamaa oli muutaman päivän aika turvoksissa,muistutti lähinnä bullterrieriä...Kylkiänsä aristi myös.(Kuvia ei ole eikä tule).

Oli kamala tilanne..Siinä ei paljon itse voi tehdä muuta kuin levitellä käsiään,kun koirat painavat hullun kiilto silmissä "saaliin" perässä.Toivottavasti sama ei toistu enää ikinä.

Tuli taas todistettua ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan..Eläimet ei ikinä ole satavarmoja.

Aksu on kasvanut Sallin kanssa samassa pihassa eikä ikinä ole edes yrittänyt jahdata sitä vaikka poni olisi juossut pihalla.Ikinä se ei ole ollut siitä sen kummemmin kiinnostunut.Aksu on viimeinen koira jonka olisin uskonut moiseen ryhtyvän.
Aksulla on myös aina ollut ehdoton kielto laitumelle,koska Daira ei voi sietää koiria.
Eikä se ole ikinä ennen mennyt sinne..
Luoksetulo on myös ollut uskomattoman varma tilanteessa kuin tilanteessa,eipä ollut nyt.

Salli ei ole koskaan hötkyillyt koirien kanssa,eikä tehnyt sitä nytkään...Se söi kaikessa rauhassa siihen asti kun nämä sankarit löivät viisaat päänsä yhteen..

Ukko on myös hevosiin tottunut ja Sallinkin aikaisemmin tavannut.

Jennalla ja Pirkolla olisi ollut eilen peruskurssin eka tunti,mutta se jäi väliin.
Juuri kun olisi pitänyt lähteä ponit karkasivat..
Daira löytyi naapuri tallilta,mutta Sallia pitikin hakea pitemmän aikaa..Se löytyi sitten tuolta muutaman kilsan päästä hevosten uitto paikalta.Mitähän noiden elukoitten päässä liikkuu,kai se uimaan oli menossa..
No kello oli jo siinä vaiheessa sen verran ettei enää kannattanut mihinkään lähteä.

Onneksi kurssi on vasta alussa ja tunteja monta jäljellä :).