Jes!Mahtavat potkuri kelit ollut jo muutaman päivän :) ja toivottavasti jatkuvat kevääseen saakka..
Ahkerasti on tullut jalaksilla seistyä ja Akka on ollut onnensa kukkuloilla.Voi vitsi miten elukka voi nauttia hommasta,kun se näkee valjaat sillä on heti SE ilme ja se ilme kertoo paljon...Valjaat päällä työskentely on myös jotain sanoin kuvaamatonta (just eilen Mirkan kans mietittiin ettei Akkaa oo oikeastaan ikinä asiaan kummemmin koulutettu,ihan ite se on oppinut),koiralle kun laittaa valjaat päälle ja hyppää jalaksille vois vaikka laittaa silmät kiinni...Se menee eteen päin kuin juna ja kuuntelee käskyt tosi tarkasti,toisin kuin ihan aina remmissa tai irti :)

Akan vetohommat tuntuu vielä hienommilta sen jälkeen kun tuli yritettyä Aksun kans kaksin potkuri hommia ;).
Ei se oo niin helppoo..

Aksu on käynyt tälle talvea Akan kans kaks kertaa vetohommissa ja molemmat kerrat meni kohtuudella alku häröilyjä lukuun ottamatta.Ekat parisataa metriä Aksu on yrittänyt paahtaa täysillä eteen päin,mutta onneksi Akka toppuuttaa,se ei päästä edelleen ketään .Sitten on tietty yritetty hyppiä potkurin eteen,vedättää keskelle tietä jne.Onneksi Akka pitää tiukan kurin vetokavereilleen ja Aksukin on joutunut tyytymään sievästi Akan vieressä juoksemaan.
Vauhtiin kun on päästy niin Aksukin on näyttänyt jopa nauttivan hommasta!

Tiistai iltana kävin honganpalossa hakemassa Joonan mäen laskusta potkurilla Aksun ja Pirkon kans ja täytyy sanoa että Pirkko teki töitä Aksun hölkätessä vieressä,tarttee varmaan perustaa kääpiö-valjakkokin..
Jossuuu!Pirkko ja Siime tarttee valjaat ;).

Akka alkoi toissa iltana ontua kesken lenkin ja ontui vähän vielä eilen aamullakin,en löytänyt jalasta mitään vaikka kaks kertaa tarkistin...Tänään anturoitten välistä löytyikin purkka ja havunneulasia...Hyvä minä!

Eilen sovittiin Mirkan kans illaksi potkuri lenkki honganpaloon ja kun Akka ontui otin Aksun yksin mukaan..Ja joo,siitä ei sitten tullut mitään!
Aksu hölkkäs vieressä sen näköisenä että potkuttele,potkuttele,juuttui nokastaan ojan penkkoihin tai juoksi satasta..Sama vika oli kyllä Ukollakin :).
Hiki virtas ja päässä soi...Tultiin siihen tulokseen että ei ainakaan tälle talvea ainuttakaan lenkkiä ilman Akkaa :).

Oikeesti,Ukko on viime talvena juossut Akan kans ja sille meni kuviot päähän ihan kiitos Akan mutta ne ei näköjään pysy siellä ilman Akkaa :).
Jos tuo vetohommien opettelu ois oikeasti noin hankalaa mitä se yksistään on  nii jäis varmaan koko homma..Mutta onneksi tää on helppoo kun on koira joka tietää mitä tehdään ja joka pystyy opettamaan myös muita koiria.

Vielä vähän lunta kiitos,niin saadaan rekikin esille :).

Huomenna Kajaanin näyttelyyn viimeinen ilmo..Mä en vieläkään tiiä ketä ilmotanSiime,Pirkko;Aksu..Pirkko on ehkä karvaton silloin ,Siimellä ja Aksulla voi olla jo karvaa silloin..Hankalaa!No,huomen tarttee päättää..

Me lähtään Joonan ja Pirkon kans viikonloppuna Leppävirralle junalla(maalla kasvaneen lapsen suuri hetki,JUNALLA!) auton hakureissulleArmi menee mummun ja papan iloksi ;) ja loput laumasta jää kotivahdeiksi....