Perjantaina ajeltiin Aksun ja Pirkon kans Leppävirralle yöpymään ja lauantai aamuna Juvalle leireilemään.
Viikonloppu oli todella antoisa ihan kaikin puolin.Vaikka eilen kotiin päin ajellessa kävi useammin kuin kerran mielessä,että on sitä hullu...Tahkota reilu 800km koiraa kouluttamaan,mutta hetkeäkään en vaihtais pois (tai no sen paluu matkan voisin vaihtaa ;)  ).Nyt erittäin hyvin nukutun yön jälkeen vastaisin varmaan myöntävästi jos joku kysyisi että lähekkö ens viikonloppuna...Jalat on vähän kipiänä mutta pää täynnä ajatuksia!

Kouluttajina toimi Harri Jorva ja Katja Laitinen,puruissa Harri ja Pasi.Lauantai aamuna aloitettiin Aksun kanssa jälkitreeneillä,se taitaakin olla Aksun laji.Aksu ajaa keskittyneesti ja tarkasti,pelto sekä metsäjäljellä.
Peltojäljelle koiraa autosta hakiessa ehdin jo ajatella vaikka mitä ja tietenkin kertoa kouluttajalle valmiiksi kootut selitykset miksi koira ei varmaankaan malta keskittyä jäljellä työskentelyyn...
Pelto mihin jälki tehtiin oli ihan majan missä yövyimme vieressä ja ihmisiä meni ja tuli,kera koirien ja ilman ohi koko ajan.Lisäksi Aksu oli edellisen päivän matkustanut,yöpynyt no,ei vieraassa paikassa mutta ei kotonakaan ja aamun istunut autossa ja ihmetellyt koira sekä ihmis paljoutta.
Autolta tullessahan tyyli oli mitä,missä,mulle,sinne ja tänne hyppyhyppykoikkaloikka...Mutta,mutta...Ihmeellinen on "pienen" koirapojjaan ajatusmaailma!

Merkille päästyä Aksu laskee nenän maahan ja alkaa töihin,antamatta minkään ympärillä olevan häiritä.
Jälki oli pisin Aksun koskaan ajamista ja sisälsi kaksi kulmaa.Kulmat se suoritti hienosti,toisella kulmalla palasi kerran tehden lyhyen tarkastuksen mutta jatkoi samantien oikeaan suuntaan kertaakaan jäljeltä poistumatta loppuun asti.Vitsi,että mä olin ensin hämmästynyt ja sitten ylpee!Sitten vielä vähän ylpeempi kun saimme kouluttajaltakin kehuja,lyhyesti ja ytimekkäästi Harri sanoi koiran työskentelyn olevan erinomaista.

Peltojälkien ja ruutujen jälkeen siirryttiin puru hommiin.
Aksu kävi moikkaamassa maalimiestä kaks kertaa,eka kerralla nostatettiin viettejä saalisleikeillä ja toka kerralla taisteltiin tyynystä ja patukasta ihan ku miehet.

Kentältä sitten mentiinkiin metsään jälkiä tekemään,mielettömästi saatiin uusia neuvoja ja vinkkejä.
Nyt alotetaankin ihan uusin ajatuksin jäljen teko ja ajo :).

Sunnuntai aloitettiin hakumetsässä.
Aksun kans otettiin ensin ilmaisu treenejä (mitä en ole koskaan treenannut koska olin ihan varma että haukkua saa kaivamalla kaivaa...),meni ehkä puoli minuuttia kun Harri sai koirasta ensimmäisen vienon vuh äänen ulos :).
Ukkoja oli metsässä kaks,ensimmäinen pakeneva.Koira perään ja palkkaus patukalla jonka kanssa maalimies toi koiran piilolta keskilinjalle ja siitä lähetys piilossa olevalle ukolle,joka löytyi samantien ja edelleen palkkaus patukalla ja maalimies toi koiran piilolta.
Hakukin vois olla Aksun laji :).

Seuraneiti Pirkkokin pääsi käymään hakumetsässä.Ukkoja oli metsässä n.5-10metrin välein 3kappaletta ja Pirkon piti juosta ukolta toiselle makkaraa syömään,jonka se tekikin iloisesti ja vauhdikkaasti,jeejee Pirkolla oli hauskaa!

Iltapäivällä oli vuorossa tottis.Harri otti jokaisen koirakon yksitellen kentälle ja käytiin läpi ohjaajan haluamat liikkeet.
Ajattelin ottaa Aksun kans "ongelma liikkeet",eli seuraamisen jossa kontakti ei meinaa pysyä sekä perusasennot on vinoja ja hitaita.
Maahanmenon josta on yhtäkiä tullut toooosi hidas.Sekä nouto jonka kans ei olla oikein päästy puusta pitkälle.
Aksuhan kuuliaisena koirana sitten tekikin kaikki ihan päin p*rsettä..Mutta ei se mitään,tulipa ainakin kouluttajalle selväksi mikä mättää ja mä sain toimivat vinkit asioiden korjaamiseen.
Tästä on taas hyvä jatkaa.

Paljonhan oman koiran kanssa ei viikonlopun aikana ehtinyt tehdä,lajeja ja koirakoita oli paljon.Mutta ei se määrä vaan laatu.Mahtava oli seurata toisten tekemisiä ja toimia kuuntelu oppilaana,paljon tuli uutta asiaa  ja erilaisia näkökantoja.Nyt onkin paljon uusia palikoita joilla lähteä kotona rakentamaan.
Tässä tää nyt tälläin tiivistettynä.

Suuret kiitokset Harrille,Pasille,Katjalle,Piialle ja kaikille mukana olleille!