Ja Aleksihan kuuliaisena koirana tuli ja otti palaa,Armin perseestä!

Aamulla lähin reippaana Armin kans kaupunkiin lenkille.Jätin auton ollinsaareen Tommin pihalle ja lähin kävelemään ollinsaarentietä alas päin.
Kohta meitä tulee vastaa setä pyörällä ja sanoo mulle,että tuon rouvan koira on irti tuolla,varo sitä.Mä vähän ihmettelin,että minkä rouvan ja mikä koira,ei näkynyt kuin mummo kävelysauvojen kans jonkun matkan päässä..

No,mummo sauvoineen kääntyy koivukujalle ja me perässä.Siinä vaiheessa huomasin,että puolessa välissä kujaa on dalmis yksin irti.
Kattelin siinä sitten mummoa,että liekkö mummo se rouva josta setä mua varoitti mutta en oikein uskonut...Mummo oli varmasti liki 70vee eikä näyttänyt yhtään siltä,että pystyisi hallitsemaan sen kokoista koiraa eikä mummolla näkynyt remmiäkään.
No koirahan lähtee tulemaan meitä kohti karvat pystyssä häntä tötteröllä ja mummo alkaa huutamaan,Aleksi,et nyt mene häiritsemään,Aleksi!
Aleksi ei ota kuuleviin korviin ja mä seisahdun paikoilleni älyten,että mummo on just se rouva ja oottelemaan josko muori sais koiransa aisoihin,aattelin että eipä hätää kun mulla ei onneksi oo kuin Armi mukana,liekkö Aleksi narttua,vieläpä pentua listii..
No,Aleksi tulee ihan Armin eteen murisemaan ja pörisemään ja mummo linkkaa sauvoineen lähemmäs,mummon päästyä metrin päähän Aleksi ampuu Armin persevilloihin kiinni!Kiva!
Siinä sitten karvat pölisi ja mummo hakkaa koiraansa sauvoillaan ja mäkin taisin vähän monottaa..Jossain välissä Aleksi lopetti Armin höykkyytyksen ja lähti sinne mistä tulikin.
Mummo huutelee perään,että Aleksi nyt et mene sinne,Aleksi tule heti takaisin,tule Aleksi ottamaan palaa!

Jep,tule ottamaan palaa!Teki muuten mieli sanoa,että se perkele otti jo!
Hetken siinä sitten tuumailin,että mihin suuntaan lähtä...Kun Aleksi paineli ojan pohjalle jäähallin kupeeseen aattelin,että jatkan sinne minne oltiin menossakin.Jatkoin matkaa,mummo palan tarjoamista ja eipä aikaakaan kun Aleksi pölähtää ojasta meijän eteen..Taas karvat pystyssä pörräämään!Sanoin sitten Aleksille aika rumasti ,että nyt on paree hakea palat jostain muualta ja Aleksipa väisti.Mummo huutaa mun perään vielä,että eihän ne nyt tappelekkaan...Ja jotain muuta,en kuullut enkä jäänyt kyselemään.

Pikkusen nousi savu korvista!Onneksi mulla ei ollut Aksu,Akka tai vaikka Baldo mukana...
En uskalla ees kuvitella mitä ois tapahtunut...

Mietin mummoa ja Aleksia..Aleksi huiteli varmaan kilsan,pari mummon edellä yksinään.Mummolla ei tosiaan ollu minkään valtakunnan narua mukana ja vaikka ois ollutkin ja vaikka ois koiran kiinni saanut ei se ois sitä pystynyt pitelemään..
Aika pelottava yhdistelmä!

Aleksilla täytyy olla jo jonkunlainen maine siellä perukoilla,kun se pyöräilevä setäkin osas mua varottaa..

Toivottavasti ei satu mitään vakavampaa!