Meijän "viralliset" näyttäytymiset on kovasti vähänä. Hengisä ollaan kuitenki, ihan pappa-koiraa myöten joka on taas elämänsä voimissaan. Onpa jopa karkaillut pihasta muutamaan otteeseen. Hätähän siinä iskee ku huono jalkanen elukka katoaa pimeyteen mutta toisaalta mä oon niin onnellinen että pappa jaksaa, tarttee nyt vaan ite olla tarkempana sen kans.

Aksu on sekasi ku seinäkello... Joo, Lumolla on juoksu. Ja sitä ennen oli Armilla. Armin juoksut meni kuitenki ihan kohtuudella.. Lumo näkyy Pirkon lisäksi saavan Aksun sekoamaan täysin.
Mä alan päivä päivältä olla vakuuttuneempi siitä että Aksun pallit joutaa Hämäläisen kokoelmiin..
Mittään ei oo tehty ku se on turhaa, koira tekee jtn kuuntelematta mua ollenkaan... Lenkilläki se on sitä mieltä jotta lyhtypyväskin näyttää samanthalta...

Armi... Hmmm. siinäpä selittämistä. Armi on satavarmasti semmonen jälkeenjäänyt. Nyt se on ehkä 17 viikkosen pennun tasolla. Se on sitte jännä kapistus! Toissakesänähän se oppi oman nimensä ja tänä kesänä se on hoksannu asuvansa mun kans... Ollaan muutaman kerran käyty kesän mittaan pyöräilemäsä ihan kaksin ja mä oon oikeesti ollu yllättyny kuinka hienosti se kuuntelee ja toimii. Lisäksi se on alkanu heiluttaa mulle häntäänsä, siis sillain niinku koirat omistajilleen heiluttaa . Heiluuhan se senki ruoto aina ryhmän mukana ku jtn hauskaa tapahtuu tms. mutta ny se on alkanu ottamaan kontaktia ja vastaamaan mulle..
Nyt onki käynnissä Armin kans kaksin projekti... Oiskohan parempi myöhään ku ei millonkaan?
Joo, ihan oikeestihan Armia ei voi syyttää kaikesta. Onhan se vähän erilainen.. Mutta ei sen kans oo koskaan mitään tehty sen kummemmin. Se on vaan elänyt, kasvanut, syönyt ja ulkoillut laumassa. Eli on aika pitkälle tyypillinen koiran koira.
Lauantaina käytiin Jossun, Fyran, Jannun ja Armin kans mettälenkki. Armi on samojen koirien kans lenkkeillyt aikasemminki ja ainakin kerran Fyran kans ilman omia taustajoukkoja. Yleensähän se vaan säätää koirakavereitten mukana, kaikki mitä muut tekee on hauskaa ja jännää, sen on pakko olla! Nyt oliki Armilla toinen ääni kellossa, tokihan se leikitteli ja kirmas muitten mukana mutta kävi välillä kyselemässä multa, että mitä?
Kyseleminen ja kuunteleminen loppu kuitenki siihen ku Jossu antoi omille koirilleen käsimerkkejä.. Kiipee tuonne, mene tuonne.. Lauman mukana menemään tottunut Armi oli ihan varma että siellä lensi keppejä.. Niitä se sitten pyydystikin loppu ajan.  Näkymättömiä, laskeutumattomia keppejä.
Tässäpä sen näkee.. Lauman mukana elänyt koira tekee lauman mukana asioita. Se oli nyt ihan hukassa kun ei ollu kukaan näyttämässä mitä tapahtuu ja mitä pitäs tehä.. Kovasti se teki ja meinas käyvä kuumanakin välillä mutta selvästi näki että ois tarvinnu kaverin neuvomaan. Armi parka.

Pirkko jatkaa liitely harrastustaan Jossun kentällä ja alkaa olla jo hanskassa mulla . Mentiinköhän me viimeksi jo ihan viiden esteen rataa? Putki innostus on hiukka laskenu ku joutuu tekemään muutaki... Mutta uskokaa vaan, tää homma menee putkeen .
Lauantaina Pirkosta löyty uusia piirteitä. Se jäljesti ja tarkasti, teki oikeesti töitä. Lenkkeiltiin samoissa maastoissa missä Jossun koirat oli edellisenä iltana häröilleet siihen malliin että siellä on jtn outoa.. Lauantaina lähettiin sitten Jossun ja koirien kans tarkistamaan onko siellä oikeesti jotain ja jos on niin mitä.
Pirkko veti jälkeä varmaan tunnin ja ihan ku oppikirjoista. Välillä niin innokkkaasti että piti kutsua se pois.. Siitä huolimatta se jatkoi aina työskentelyä yhtä innokkaasti. Koira jolle hirven ja jäniksen jäljet on tasan tuttuja oli ilveksen jälillä enkä oo koskaan nähnyt sitä tuommosena. Hitsi se oli hienon näköstä toimintaa! Kilari-Kärppäkin osaa keskittyä!
Maastosta tosiaanki löytyi kohtuu tuoreita ilveksen jälkiä joista toki on kuviakin mutta ne on Jossun blogissa enkä jaksa kopsia tähän hätään. Ei me kuitenkaan löydetty kisua vaikka luultavasti se tarkkaili meitä koko ajan .

Tänään iltasella käytiin Aksun, Pirkon , Armin ja Piitun kans juoksemassa ihan kylän pinnassa. Saana lähti mun kaveriksi ja ohjailia Pirkkoa ja Piitua.
Armi kulki alkumatkan mun vasemmalla puolen tuijottaen silmiin ja haukkuen vaativasti.. Outo eläin! Aksu ois halunnu astua kivet, kävyt ja havunneulasetki. Pirkko oli ihan oikein ja Piituki taaplas koko lenkin itkemättä kotiin.

Niin ja kylän pintaan jouduttiin siksi ku omalle pellolle ei päivällä päästy... Heppalaitumilla oli joku vatipää pyssy mies koiransa kans ilmeisesti fasaanin pyynnissä.. Kyllä on kottaraisen tuskat aikusilla miehillä! Onneks mulla ei ollu koirat pihassa ja onneks mies juoksi karkuun ku menin kyselemään jotta mitäh...