Eilen tokoteltiin taas Aksun,Fyran ja Jossun kans.
Aksulla oli heti autosta tullessa ihan eri fiilarit kuin toissapäivänä,se ei repinyt,riuhtonut,kuseksinut ja ollut ihan omassa haju maailmassaan.Se oli ihan kuulolla ja jopa kyseli,että mitä tehtäis.
Mehän tehtiin,Jossun johdolla kaikenlaista.

Seuraamisella aloitettiin ja kontakti pysyi ihan hyvin.Ei kai mitään ongelmaa?

Sitten taottiin taas maahanmenoja,kyllä ne sieltä löytyy kun pyytämisen sijasta vaatii ;-).

Luoksetulo..No ihan vähän piti blondille nauraa kun se hämmästeli puhuvaa Jossua sekä mun yhtäkkiä vaihtunutta käskyä..
Aksu on nyt jo jonkun aikaa kikkaillut tuon eteen istumisen kans,se yrittää kai miehisellä logiikalla oikoa ja tarjoaa puolittain eteen ja sivulle istumista samassa paketissa.
Tultiin siihen tulokseen,että aloitetaan alusta ja opiskellaan molemmat erikseen omalla käskyllään,siis suoraan sivulle tai eteen.

Paikallaoloa säädettiin monella mallilla,ei siksi ettei koirat ois siellä pysyneet vaan siksi että oppisivat pysymään tapahtui mitä tahansa.
Kieltämättä oltiin kai vähän inhottaviakin,soratie oli mutavelliä,sääskiä enemmän kuin laki sallii ja välillä sateli vettäkin.
Siellä ne kuitenkin oli ja pysyi,jopa Aksu.Se meinas vaan alkaa ennakoimaan perusasentoa Jossun käskyttäessä Fyraa...Jätettiin sitten elukat uusiksi ja tehtiin "siksakkia",kun toinen jätti,toinen palas kuitenkaan vapauttamatta koiraa...Toivottavasti kukaan ei nähnyt,meinas naurattaa itteäkin,joku koiraton ei varmasti ois saanut ajatuksesta kiinni vähääkään ;-).

Liikkestä seisominen on ihan hyvällä alulla...

Hyppyä harjoteltiin eka kerran toissa iltana käpiksessä ja eilen toka kerran jokirannassa.
Hyvälle alulle saatiin sekin Jossun opastuksella.Siitä on oikeesti kauan kun mä oon opettanut koiraa kisamaiseen hyppyyn...Vanha?
Jokirannassa meillä oli eilen ihan vähän normaalista poikkeava este ;-).Mä en oikeesti tiiä mikä se "juttu" ees oli..Semmonen..ööö..Reikänen..varmasti joku supernotkeidencorgienpujolevy :-).
Hyvä puoli ettei Aksun kans oo hyppyä treenattu näkyi siinä ettei se estettä kummastellut,kun Fyra taas katteli aika tovin Jossua sillä ilmeellä,että nyt et (taas) oo tosissas..
Hienosti ne kumpikin siitä kuitenkin yli loikki.

Tänään Aksu on saanut sulatella asioita,ei oo treenattu mitään.Pyöräilemässä käytiin ja mä totesin,että mun pyöränpenkki vuotaa ja pahasti..
Fillaroitiin Antinkankaan kautta Pattijoelle ja mulla oli koko ajan ikävä tunne..Kylällä piti sitten pysähtyä siwasta margariinia ja maitoa,siellähän se sitten selvis..Housunpersus oli likomärkä,ihan ku ois ollu k*si housussa!
Eipä siinä auttanut kuin mennä nokka pystyssä naureskelevan mopopoika jengin läpi kauppaan naurattamaan kassatätejä ja muita kanssa ihmisiä ;-).No,en varmasti oo ainut k*usihousu joka siinä kaupassa on käynyt :-).

Mirkan kans oli sovittu treffit puoli kympiksi kartsalle seuraavan jengin lenkkeilyttämisen merkeissä.Enpä sitten ehtinyt,enkä ees viittinyt vaihtaa housuja.Tasapuolisuuden nimissä käytiin sitten pissahousussa Armin ja Pirkon kanski lenkillä ;-).

Armi oli taas aivan ihq!
Otin koirat autosta ja Armi ryntäs tuttuun tyyliinsä huutaen ja kiljuen Ukkoa kohti,yhtäkkiä se pysähty ja ihan selvästi kysy multa,että saako noin tehä?
Armihan on pienen ikänsä aina koiran nähdessään huutanut,riuhtonut,ryöminyt ja hyppinyt samanaikaisesti koiraa kohti sekopäisesti,mitä tutumpi koira sitä enemmän.Eikä ikinä se ole kuullut mitään.Ja nyt se kyseli ihan ite ja jopa lopetti kun kielsin!Wau!!!
Lenkillä tuli yks koira vastaan jolle Armi sanoi nätisti hau ja vaikeni samantien kun kielsin,sekä kaksi koiraa meni sivuttain meijän ohi,niille ei puhuttu mitään.

Ukko on huippu..Se rakastaa Aksua ja tykkää meijän tytöistä mutta ihan kaveri pohjalla.Aksu on varmasti sen elämänsä mies...
Nii'in Armilla on juoksu,ihan parhaat päivät.Ukolla on pallit,molemmat ja ihan siellä missä kuuluukin.Mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.
Ukko on lenkkeillyt meijän juoksusten narttujen kans ennenkin välittämättä tuon taivaallista mutta ei aikaisemmin nartun kans jolla on parhaat päivät..
Ukko on homppeli,DTM ;-).
Onneksi sen jalostuskäyttöä ei oo ees suunniteltu kun leuat kasvoi ihan väärään tahtiin.